Route 72 & 77

Route SH 72 & 77 – van Dunedin naar Kaikoura. We gaan door en pakken bij Palmerston de scenic route het binnenland in, terug naar de alpen. We parkeren in Kurow ergens achteraf tussen de sloopauto’s om ongemerkt de nacht door te brengen. Het is nog steeds vreemd weer. Langs de kust hangen dikke sluiers, maar na een paar bergrijen het binnenland in is de hemel strak blauw. Prima, dat hebben we goed voor elkaar. We rijden de hele dag in de volle zon, ontbijten aan Lake Aviemore, stoppen bij Lake Pukaki, en duiken ’s middags een rivier in om af te koelen. Dat idee hebben ook een paar werklui. Dat is nog eens een lunchpauze. We spartelen in het water en lopen stroomopwaarts om weer met de stroom mee terug genomen te worden. Ook dit is weer een prachtplek!

Seals

Seals Kaikoura

Kaikoura – we overnachten iets voor Kaikoura. Hier is het weer mistig en dat blijft de volgende dag zo. In Kaikoura kijken we een beetje rond, drinken wat warms met een brownie en gaan naar het visitor information center. We willen een boottocht doen om walvissen te spotten, die hier het gehele jaar door voor de kust te vinden zijn. De prijzen per persoon vallen tegen en met het slechte zicht besluiten we Kaikoura achter ons te laten. Nog geen paar kilometer verderop trekt het open en stoppen we langs de kust voor een zeehondengroep die uitgebreid ligt te zonnen en te poseren op slechts een paar meter afstand.

We verliezen langzaam aan een beetje besef van tijd, dinsdag, woensdag of donderdag. Het maakt niet zoveel uit. De dagen zijn lang. Het is half 7-7 uur licht tot half 10-10 uur ’s avonds. Samen met de goede wegen, meer toiletfaciliteiten dan dat je kan plassen en genoeg plekken waar we kunnen staan met de van, maakt het mogelijk grote afstanden af te leggen en ook vanalles te doen. De autoritten zijn echt fantastisch door de verschillende landschappen. We vergeten soms dat ook het Noordereiland nog op de planning staat. Dus we rijden in een ruk door via Blenheim naar Kariteriteri aan het begin van het Abel Tasman National Parc.

Abeltasman

Kim in Abel Tasman National Park

 

Advertenties

6 gedachtes over “Route 72 & 77

  1. Wow Kim, wat een mooie foto’s en verhalen. Ik ben jaloers!

    Heel veel plezier nog en geniet!!

    PS. ik mis je al wel hoor op kantoor (jij mij vast niet, maar dat geeft niet ;))

  2. Hoi Kim (en Evert natuurlijk) super wat een gave trip mijn nichtje was ook net bij Milford Sounds en noemde het de mooiste plek op aarde. Geniet samen na het harde werken hebben jullie het verdiend!

  3. Ha Kim (en Evert), wat heerlijk om vanachter mijn bureau bij MediQuest lekker weg te dromen bij jullie verhalen. Geniet nog van deze bijzondere trip!

  4. Te gek die verhalen Kim en Evert, ik wil oohook…! 😉 Geniet er nog lekker van!!

Reacties zijn gesloten.