Christchurch – Zuidereiland

Kim christchurch aiport

Kim op Christchurch Aiport

Christchurch – kort vluchtje van Auckland naar Christchurch. Hier halen we onze camper op voor de komende weken. Dit blijkt lastiger dan gedacht. Zo lukt het o.a. met moeite de organisatie aan de lijn te krijgen om ons op te pikken, is de betaling niet doorgekomen, en staat de reservering op Evert zijn naam. Met dit laatste gaat een lichtje branden, want de betaling heeft Kim gedaan (netals de reservering, maar dat blijft vaag) en zo blijkt de betaling toch ontvangen te zijn. And of we go! We slaan een voorraad aan eten en nog wat andere zooi in, om daarna Christchurch in te gaan. De sporen van de aardbeving zijn nog goed zichtbaar. Veel gebouwen staan nog volop in restauratie. Ook biedt het ruimte voor veel creatieve ideeen. Zo draaien en dansen drie jonge meiden op een playground met grote boxen hun eigen muziek. Verder vinden we beiden Christchurch wat saai en wanneer het begint te hozen vluchten we onze van in. We rijden richting de kust waar we een camping op zoeken. Inmiddels staan alle straten blank en na een snelle hap gefastfood te hebben slapen we ons eerste nachtje in de van.

New Brighton – vandaag gaan we het binnenland in over Arthurs Pass richting de Westkust. Tenminste dat is wel het plan. Maar wanneer we bij New Brighton toch even de golven checken trekken we gauw onze pakken aan en springen we het water in. We delen de golven met een paar vriendelijke locals, inclusief de huis-zeehond. In het zonnetje op ons board pakken we naast de eerste golven ook een (rood) kleurtje. Na de surf veranderen we een beetje van route en rijden we langs de kust naar Sumner en Taylors Mistake. In Sumner stappen we uit. Het is hier mooi! Een klein rustig plaatsje met een eigen baai en wat surf. 

Arthurs pass

Op weg naar Arthurs Pass

We besluiten nog een stuk richting Arthurs Pass te rijden. Het wordt laat en we schieten beneden aan de Pass een campingground op. Betalen bij de caretaker staat er op een post. ‘Underneath the tree, you can’t miss it’. Hier maken we kennis met Lewis. Een stevig rokende man met een been, een dikke buik, wonend in een kleine caravan vol met apparatuur en een kat die hem gezelschap houdt. Hij vertelt ons over de Coast to Coast race die morgen tussen Greymouth en Christchurch zal plaatsvinden. Er zal gekayakt, gefietst en hardgelopen worden. Lewis verklaart de deelnemers voor gek en waarschuwt ons voor wegafsluitingen, files en politie. Tijd voor onze eerste home cooked meal in de van. Na wat vechten met een wiebelende en ronddraaiende tafel smaakt het resultaat prima.

Advertenties