Auckland

Scheveningen, Den Haag – zaterdag 8 februari de dag voor vertrek, en die kunnen we goed gebruiken. We pakken en doen de hele dag, maar de volgende ochtend zijn we zover. Pauline pikt ons op en brengt ons naar Schiphol, waar ook Kim haar ouders ons uitzwaaien. Dit keer verloopt alles vlotjes, geen visum die we nog nodig hebben, van te voren ingecheckt, dus we lopen de lange wachtrij bij het inchecken voorbij, en droppen onze boards bij de odd size luggage. Zowaar tijd voor een laatste koffie met zijn allen voor we de lucht in vliegen. En dat wil bij ons wel eens anders gaan! Tijd voor “no worries”.

We vliegen met Singapore Air en vermaken ons met de films en spelletjes, of een van de vele maaltijden die we voorgeschoteld krijgen. We zitten prima, geen oversized ozzies of amerikanen naast ons. De tweede vlucht is nog even spannend wanneer er een moeder met een jengelend en in de rug van de stoel schoppend kind achter ons schuift. Gelukkig maakt de moeder net zoveel geluid en krijgt ze een speciale plek toegewezen. Mooi goed opgelost voor ons. De vluchten zijn lang!!!

Alice backyard

Uitzicht achtertuin Alice in Parnell Auckland

Parnell, Auckland – Maandagavond kwart voor 12 NZ-tijd landen we in Auckland. Het vliegveld is relatief klein, maar de tijd om de bagage op te halen en door de douane te komen des te langer. We pakken een bus en taxi richting Parnell, waar we bij Alice slapen. Ook nu betalen we te veel voor de taxi door het gestuntel met de TomTom van de indiaase taxi chauffeur bijna aan het einde van onze bestemming, maar we willen douchen en slapen, dus laat maar voor vandaag. Alice zet kopjes thee en we proberen nog wat te slapen.

Dinsdag – we gaan Auckland in. Evert is vandaag de “tourguide”. We gaan naar de haven en het nieuwe stuk dat achter het station is gebouwd. Ook Eef heeft dat nog niet gezien. We slenteren wat door de stad om te shoppen en door Alberts Park, waar voorbereidingen getroffen worden voor iets van een chinees feest. Eind van de dag meeten we met Alice bij New Market. We eten wat en gaan een biertje doen. 30 dollar voor 3 bier zegt de barvrouw… Het biertje komt hard aan en we kunnen de jetleg niet langer de baas. We gaan slapen. Volgende dag naar het vliegveld voor een relatief korte vlucht naar Christchurch. 

Advertenties

Een gedachte over “Auckland

Reacties zijn gesloten.